Finalist i sjakkbøkenes «Oscar»

Finalist i sjakkbøkenes «Oscar»

The Chess Saga of Fridrik Ólafsson
The Chess Saga of Fridrik Ólafsson
Norsk Sjakkforlag ga i januar i år ut boken The Chess Saga of Fridrik Ólafsson, og nå er den valgt ut som en av fire finalister i den prestisjetunge kåringen av årets sjakkbok gjennom English Chess Federation’s Book of the Year Award 2021.

Det er Øystein Brekke som er hovedforfatter, og sammen med Fridrik Ólafsson har han laget denne praktboken på 288 sider. Her er juryens beskrivelse av boken:

A tribute to the Icelandic grandmaster who, besides being strong enough to play in the 1959 Candidates tournament, is an iconic figure in his native Iceland. An elegant attacking player the book contains 118 games many annotated by Olafsson. The book is much more than a collection of games; many writers contribute to describe his long life (87 years) and varied career, not all in chess. A Saga indeed. An affectionate and beautiful book in every way.

Det er X IDE AS som har stått for selve produksjonen av boken. Det er Tommy Modøl fra X IDE AS som i samarbeid med hovedforfatter Brekke har utarbeidet designet på boken. Trykkingen er gjort lokalt hos oss på Lørenskog, og som vanlig er det Bokbinderiet Johnsen AS i Skien som hjelper oss med innbindingen.

Øystein Brekke har forfattet og utgitt mange bøker gjennom 25 år, og har bl.a. gitt ut suksessen lærebokserien Sjakkskolen. I 2018 utga han Lær Sjakk, Fra begynner til turneringsspiller, som av mange er blitt omtalt som den beste læreboken innen Sjakk. Brekke har også innimellom vært gjest i studio på TV-sendingene fra de store sjakkturneringene.

Øystein Brekke, som i tillegg til å være eier av Norsk Sjakkforlag, er innehaver av Sjakkbutikken som holder til i Drammen. Her finner du alt av sjakkutsyr til både nybegynnere og konkurransespillere i alle prisklasser. Butikken har også et enormt utvalg av sjakklitteratur med både norske og internasjonale titler. Vi kan absolutt anbefale et besøk til Sjakkbutikken i Haugesgate i Drammen. Du finner også mye av utvalget i nettbutikken deres www.sjakkbutikken.no

Nå krysser vi alt vi har av fingre og håper denne flotte boken skal gå helt til topps i finalen i oktober!


Øystein Brekke med "Lær Sjakk, Fra begynner til turneringsspiller", som av mange er blitt omtalt som den beste læreboken innen Sjakk.